1. Raamatu viite peamised osad

APA stiilis raamatuviite koostamiseks peate järgima neid juhiseid hoolikalt. Siin on samm-sammuline ülevaade, mida lisada:

  1. Autor(id): Alusta viidet autori perekonnanimega, millele järgnevad initsiaalid. Kui on mitu autorit, loetle neid järjekorras, nagu nad esinevad tiitellehel, kasutades enne viimast autorit ampersand märki &.

  2. Ilmumisaasta: Kasuta raamatu õiguste lehel leiduvat autoriõiguse kuupäeva. Pane aasta sulgudesse kohe pärast autori nime.

  3. Pealkiri ja väljaanne: Kirjuta pealkiri lausekujul, mis tähendab, et suure algustähega on ainult pealkirja ja alapealkirja (kui on) esimene sõna ning samuti kõik omadnimed. Kui raamat on muu kui esimene trükk, lisa see teave kohe pealkirja järele sulgudes (nt 2. tr.). Pealkirja ja trüki teavet ei tohi kaldkirjas kirjutada.

  4. Kirjastaja: Anna pealkirja ja trüki teabe järel kirjastaja nimi.

  5. DOI või URL: Kui raamatul on Digitaalobjekti Identifikaator (DOI), lisa see viite lõppu. Kui DOI-d pole, kuid e-raamatul on püsiv URL, mis on lugejatele kättesaadav, lisa see URL viite lõppu. Kui puudub nii DOI kui ka püsilink URL, lõpeta viide pärast kirjastaja nime.


Järgmine >> Näited